復試
                    調劑

                    考研復試 考研調劑

                    您所在的位置: 主頁 > 考研英語 > 英語試題 >

                    2023考研英語二閱讀第二篇試題及答案解析!速看

                    來源:考研招生網 liuhuimin 2022-12-26
                      2023年考研英語二閱讀理解答案公布!12月26日不少同學開始查看自己的考試情況,因此高頓小編特意為大家準備了閱讀理解PartA第二道閱讀題的真題及答案,供大家使用,一起來看吧!
                    2023年考研英語二閱讀理解答案
                      Text2
                      It`seasyto dismiss asabsurdthefederal govemment's ideas for plugging the chronic funding gapofournationalparks.Can anyonereally think it's a good idea to allow Amazon deliveries to yourtentin Yosemite orfood trucks to line up under the redwood trees at Sequoia National Park?
                      Buttheadministration isright about one thing:U.S.national parks are in crisis.Collectively theyhavea maintenance backlog ofmorethan S12 billion Roads.trails.restrooms.visitor centers and other infrastructure are crumbling
                      Butprivatizingandcommercializing the campgrounds would not be a cure-all.Camperounds areatinyportionoftheoverall infastructure backlog.and concessionaires in the parks hand over onaverage.only about 5%oftheir revenues to the National Park Service.
                      Moreoverincreased privatization would cetainly undercut one ofthe maior reasons why 300 million visitors cometothe parkseach yearto enjoy nature and get a break from the commercial drumbeat that overwhelms daily life
                      The real problem is that the parks have been chronically starved of funding.An economic survey of700U.S.taxpayers found that people would be willing to pay a sienificant amount of moneyto make surethe parks and ther procrams are keptimact Some 81%ofrespondents san theywould bewillingto pavadditonaltaxes for the next 10 vears to avoid anv cuts to the national parks.
                      The nationalparks providegreat value to U.S.residents both as places to escape and as symbolsofnatureOntopofthistheyproduce value from their extensive educational programs.their positive impact onthe climatethrough carbon sequestration.their contribution to our culfural and artisticlifeandofcourse through toursm The parks also help keep America's past alive workingwiththousandsoflocaljurisdictionsaround the country to protect historical sites and to bring the stories of these places to life
                      Theparksdo allthisonashoestringCongress allocates only$3 billion a year to the nationa parksystemanamountthat has been flat since 2001(in inflation-adjusted dollars)with the exceptionofaonetimeboostin2009Meanwhile.the number of annual visitors has increased by morethan 50%since 1980.and now stands at 330 million visitors per year.
                      Text2
                      26.What problem are US national parks faced with?
                      A.Decline of business profits.
                      B.Inadequate commercialization.
                      C.Lack of transportation services
                      D.Poorly maintained infrastructure
                      【參考答案】D Poorly maintained infrastructure.
                      題型:該題為細節題
                      解析:問美國國家公園面臨著什么問題,根據problem,US national parks回到原文定位,文中提到:“美國國家公園正處于危機之中。他們總共有超過120億美元的維護費用積壓下來沒有撥款。”(U.S.national parks are in crisis.Collectively,they have a maintenance
                      backlog of more than$12 billion.)所以美國國家公園面臨著維護缺錢的問題,即基礎設施維護不良。
                      27.Increased privatization ofthe campgrounds may
                      A.spoil visitor experience B.help preserve nature
                      C.bring operational pressure D.boost visits to parks
                      【參考答案】A.spoil visitor experience
                      題型:該題為細節題
                      解析:問增加露營地的私有化可能會如何,根據關鍵詞privatization,the campgrounds回到原文定位,文中提到:"增加私有化肯定會削弱每年3億游客來公園的主要原因之一:享受自然,從淹沒日常生活的商業鼓聲中得到喘息。”(increased privatization would certainly undercutone ofthe major reasons why 300 million visitors come to the parks each yeartoenjoynature and get arespite from the commercial drumbeat that overwhelms daily life.)所以增加露營地的私有化可能會讓游客仍然受到商業的影響,不能更好地享受自然,即破壞游客體驗。
                      28.According to Paragraph 5,most respondents in the survey would
                      A.go to the national parks on a regular basis.
                      B.advocate a bigger bud get for the national parks.C.agree to pay extra for the national parks.D.support the national parks’recent reforms
                      【參考答案】C.agree to pay extra for the national parks.
                      題型:該題為細節題
                      解析:問調查中的大多數受訪者會如何,根據關鍵詞respondents,the survey回到原文定位,文中提到:"約81%的受訪者表示,他們愿意在未來10年繳納額外的稅款,以避免任何削減國家公園的開支。”(Some 81%ofrespondents said they would be willing to
                      pay additional taxes for the next10 years to avoid any cuts to the national parks.)所以調查中的大多數受訪者會愿意額外繳納稅款,即同意為國家公園支付額外的費用。
                      29.The national parks are valuable in that they
                      A.lead the way in tourism.B.have historical significance.
                      C.sponsor research on climate D.provide an income for the locals.
                      【參考答案】B.have historical significance.
                      題型:該題為細節題
                      解析:問國家公園很有價值因為它們怎么樣,根據關鍵詞the national parks,valuable回到原文中定位,文中提到,這些公園還有助于讓美國的歷史充滿活力,與全國數千個地方司法機構合作,保護包括埃利斯島和葛底斯堡在內的歷史遺跡,并讓這些地方的故事變得生動起來。”(The parks also help keep America's past alive,working with thousands of local jurisdictionsaroundthe country to protect historical sites-including Ellis Islandand Gettysburg-and to bring the stories of these places to life.)所以國家公園很有價值因為它們有助于讓美國的歷史充滿活力,保護歷史遺跡,即有歷史意義。
                      30.Itcan be concluded from the text that the national park system
                      A.is able to cope with staffshortage.
                      B.is able to meet visitor's demands.
                      C.is in need ofa new price policy D.is in need of a funding increase
                      【參考答案】D.is in need of a funding increase.
                      題型:該題為細節題
                      解析:問國家公園體系如何,根據關鍵詞the national park system回到原文中定位,文中提到:“國會每年只給國家公園系統撥款30億美元--這一數額自2001年以來一直沒有變化
                      (以通貨膨脹調整后的美元計算),除了2009年作為奧巴馬刺激計劃一部分的一次增加。與此同時,自1980年以來,每年的游客數量增長了50%以上,現在每年達到3.3億人次。”(Congress allocates only$3 billion a vear to the national park system-anamountthat has been flat since 2001(in inflation-adjusted dollars)with the exception ofa onetime boost in 2009 as part of the Obama stimulus package Meanwhilethenumberofannual visitors has increased bv more than 50%since 1980 and now stands at 330 million visitors per year)可以得知,國家公園體系得到的撥款資金的增加。
                      以上就是有關【2023考研英語二閱讀第二篇試題及答案解析!速看】的全部內容,2023年考研初試科目結束,不少考生開始想要查看試卷成績,因此一定要進入考研招生網,里面有各科目的答案及解析,對你了解自己的考試情況大有幫助!
                      準備24年考研的朋友,悄悄告訴你,點擊下方圖片還可以獲得大量免費預測題、名師押題卷、沖刺知識匯總、歷年真題等優質的備考資料,千萬別錯過,趕緊來領取一下,吧~

                    免責聲明:本站所提供的內容均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除。

                    2024考研必備資料+學習計劃表

                    • 考研公共課復習規劃
                    • 考研數學三歷年真題
                    • 英語常見易混淆詞匯
                    • 考研英語核心詞匯
                    • 考研英語真題及答案
                    • 考研政治真題及答案
                    推薦閱讀
                    考研信息
                    骚虎视频在线观看|国产精品自在线拍国产手机版|99re这里只有精品国产